Instagram ide hore a mnoho ľudí na ňom dnes trávi viac času ako na Facebooku. Rozhodli sme sa preto položiť otázky Slovákom, ktorí to na tejto sociálnej sieti vedia. V sérii článkov „Pýtame sa slovenských instagramerov“ vám posunieme tipy na to, ako zbierať followerov na Instagrame, kde konkurencia nie je malá. Práve naopak.

Dnes sme vyspovedali extravagantnú Alex Wortex, ktorá rozbúrila hladinu slovenského internetu. Prezradila nám, ako vníma sociálne siete, hate a aj to, aká je jej vysnená spolupráca.

Instagram: 33,4 k followerov
YouTube: 4,1 k odberateľov

https://www.instagram.com/p/Bm1Y6qBBmX8/

Ahoj Alex. Ako by si sa na začiatok predstavila ľuďom, ktorí ťa ešte nemali možnosť spoznať?

Natočila som tvrdé porno s medvedíkom a rada tvorím raw vegan tortičky 🙂

Aké boli tvoje začiatky v online svete?

Pre mňa osobne nesmierne vzrušujúce, iný by však zrejme povedal, že rovno na skok z mosta. Moje začiatky a nielen tie, celé moje internetové pôsobenie na internete, sa vezú na jednej obrovskej tsunami hejtu. Ja si to užívam ako dredatý austrálsky surfer, tá hejterska vlna ma už doviezla k takým úžasným príležitostiam, že doteraz si nie som istá, či náhodou nesnívam.

Všimli sme si, že si najviac aktívna na Instagrame a zopár videí máš na YouTube. Prečo práve tieto sociálne siete? Facebook ti nefungoval, alebo si chcela ísť s “kožou na trh” rovno cez Instagram?

Facebook je v mojich očiach už dosť dlhé obdobie mŕtve miesto, kde ostalo len pár prežívších, muži a dôchodci, teda absolútne nie moja cieľovka. Sama som roky pracovala s Facebookom, vytvárala kampane a veľmi to tam upadlo. Môže za to veľa zlých rozhodnutí zo strany Facebooku, každopádne pre to, čo robím ja, bol vždy najviac ideálny Instragram, keďže od začiatku sa natáčam. S myšlienkou prejsť na YouTube sa dlho pohrávam, ale neviem, či to je práve vhodné miesto pre môj koncept a celkovo na YouTube prevláda nízka veková skupina uživateľov a tomu sú prispôsobené prísne pravidlá.

https://www.instagram.com/p/BoM8kIshvii/

Poďme rovno k tomu Instagramu. Môžeš dať našim čitateľom tipy na to, ako sa presadiť na Instagrame? A naopak. Čo na tejto sieti neodporúčaš robiť?

Tipov by som vedela dať hneď niekoľko, ale reálne si nemyslím, že by do toho niekto išiel a či by mu to fungovalo. Moje začiatky boli o orálnom uspokojovaní rôzneho ovocia a zeleniny, či už scénky s banánmi, alebo nadrozmernými cukinami. Ľudia si to preposielali a z môjho profilu sa stal za krátky čas virál, ktorého základom boli šialené outfity v kombinácii s erotickými scénkami. Neskôr však pribudli aj recepty, duchovno či celkovo môj lifestyle.

Čo ti najviac pomohlo k „boomu“ na Instagrame? Spomínaš si na obdobie, kedy ti pribudlo najviac followerov a čo za tým bolo?

Prvý boom som zaznamenala po pár mesiacoch, kedy o mne začali vychádzať články. Najprv niekoľko zmienok v bulvári, ale najväčšiu silu malo jedno internetové médium pre mladých. To bolo pár tisíc followerov za noc. Neskôr ma zazdieľali na stories veľké instagramové “ryby“ v našich končinách a úpne najväčší poprask bol v septembri, keď som na jednom módnom podujatí ukázala bobra a spoznalo ma hádam celé Slovensko, aj Česko.

A čo formát Stories? Ako si myslíš, že by s nimi mali pracovať ľudia, ktorí chcú preraziť na Instagrame?

Ja do tých storyčok dávam celé svoje srdce, dušu a najmä čas. Celý môj Instagram robím s veľkou vášňou a nadšením, to sú tie najdôležitejšie ingrediencie ku všetkému, čo v živote robíme.

Pozeráš sa na svoj Instagram profil vizuálne ako na celok, alebo riešiš každý post samostatne – bez nadväznosti na staršie posty?

Svoj profil vizuálne vôbec nerieším. Viem, že existujú aplikácie, kde si blogerky usporiadajú dopredu fotky, aby mali víziu, ako to bude neskôr na profile vyzerať. Ja som pankáč, čím väčší chaos a nesúladý gýč, tým lepšie.

Oslovili ťa nejaké značky za účelom spolupráce? Spolupracuješ s nejakou aj dlhodobo?

Momentálne mám za sebou len pár krákodobých spoluprác. Veľa firiem podľa mňa ešte vôbec netuší, ako uchopiť môj potenciál. Celý môj profil vychádza zo zaužívaných stereotypov v štýle som beauty blogerka, tak ma oslovujú kozmetické firmy. Celkovo, čo mapujem spolupráce žien na našom Instagrame, sú to najmä kozmetika a lieky. Veci, ktoré ja vo svojom osobnom živote odmietam, nieto ich propagovať. Rovnako slovenské e-shopy s oblečením majú v ponuke presne také produkty, aké rada parodujem, nakoľko sú to zväčša tuctové veci, ktoré nosí celá Bratislava a široké okolie.

https://www.instagram.com/p/BhUl21hgB4Q/

Podľa čoho si vyberáš spolupráce? Máš určité podmienky, ktoré musí spolupráca spĺňať? Ak áno, aké?

Ja k sebe na profil pustím naozaj len veľmi úzku skupinku produktov, ktoré som ochotná spropagovať. V prvom rade sa vyhýbam reklamnému smogu, ktorý u mňa nehrozí a po druhé sa s tým produktom musím vedieť kreatívne vyhrať vo videách. Sucho sa natočiť s oznámením, že na produkt práve prebieha 10 % zľava a potiahnutím prstom hore sa prekliknete na e-shop, to by bolo pre mňa osobné aj kreatívne dno.

Prezraď nám, či máš nejaké vysnívané lovebrandy, ktorým by si chcela robiť promo. A naopak, existujú značky/téma, do ktorých propagácie by si nikdy nešla?

Od začiatku aktívneho pôsobenia na Instagrame som túžila po spolupráci so sexshopom. Prišlo mi to skvelé k tomu, čo tvorím a zároveň aj akási rebélia, keďže ostatné influencerky propagujú všetky to isté a zväčša také tie pekné „ľúbivé“ veci, zato vibrátor som v našich končinách nevidela propagovať nikoho. Ja som s ním natočila vtipnú scénku, otestovala ho a následne aj šťavnato zrecenzovala.

https://www.instagram.com/p/BhrxYB2AKLQ/

Myslíš si, že je na Slovensku šanca preraziť na Instagrame natoľko, že ti príjem z reklamy vykompenzuje full-time job?

Myslím, že veľa ľudí tak určite funguje, všetko je to o šikovnosti daného jedinca.

Zopár videí si natočila aj na YouTube. Plánuješ v tom pokračovať a točiť vlogy? Alebo nám povedz, čo od teba môžeme očakávať najbližšie (ak to nie je tajomstvo) 🙂

Sama vôbec netuším, čo mám od seba očakávať 😀 Celý môj Instagram je veľmi nepredvídateľný, niečo mi skrsne v hlave, idem to natočiť, a potom rozmýšlam, či to nie je už náhodou príliš. Túto otázku si však vôbec nekladiem kvôli ľuďom, ktorí ma sledujú, ale kvôli instagramovým pravidlám. Verím, že neexistujú žiadne hranice (len tie instagramové) a ľudia to začínajú pomaly chápať. Všetko sú to len vlastné hranice vo vlastnej mysli.

https://www.instagram.com/p/BjVaLEAgZrX/

Ako vnímaš, a ako sa vysporiadavaš s hejtom na internete?

Hejt je môj hnací motor. Ľudia, ktorí o mne v diskusiách pod fotkami či osobne píšu škaredé správy a komentáre, ma popravde slušne inšpirujú. Niekoľko mojich najlepších počinov vzniklo práve ako reakcia na nejaký hejt. Vtedy ma zavalí neuveriteľná energia a idem sa odbaviť vo videu na dotyčnom, vždy nejakým vtipným sarkastickým spôsobom.

Máš nejaké ciele do budúcna? Akým smerom by si sa rada uberala v oblasti sociálnych sietí, fotenia a módy?

Americká titulka Playboya!

A na záver – Dáš nám tip na 3 inšpiratívne Instagramy?

@alexwortex69 @alexwortex69 @alexwortex69

https://www.instagram.com/p/BrTRWCIhBtg/

A ak máte tip na slovenského instagramera, ktorého by sme mali vyspovedať, dajte nám vedieť.